Louna-Tuuli Luukka / Fitnesslemmikki / Kesto 0,5-2 h

Tarvikkeet:

Ulkoliikuntavaatteet
1 lemmikinulkoilutushihna, jossa on kiinnitysmekanismi
1 kuntoiluväline, jota jaksat vetää perässäsi pitkiäkin matkoja

Välineen on hyvä olla selkeästi tunnistettava, kuten kahvakuula tai käsipaino. Voit myös käyttää jotain muuta tavoitteelliseen kuntoiluun liittyvää esinettä, kuten palautusjuomapulloa, proteiinijauhepakkausta tai foam rolleria.

Kannattaa valita sellainen esine, joka kestää maassa raahaamista.

fitnesslemm1

Valmistelu

Pukeudu liikuntavaatteisiisi ja kiinnitä valitsemasi väline tukevasti lemmikinulkoilutushihnaan. Voit suhtautua esineeseesi kuin se olisi lemmikki, jonka viet ulkoilemaan ja halutessasi antaa sille nimen, jolla voit puhutella sitä, kuten vaikkapa Rufus, Lili tai Peni. Ei ole kuitenkaan tarpeellista näytellä, että se olisi tunteva ja elollinen olento. Jos toteutat performanssin pimeällä, niin sen lisäksi että varustaudut itse heijastimella, kiinnitä myös lemmikkiisi heijastin tai vilkkuvalo.

fitnesslemm2

Liikkeelle

Kokeile kotona tai pihalla, miltä valitsemasi lemmikin vetäminen hihnassa tuntuu. Onko paino sopiva vai onko se liian raskas? Jos se on raskas, performanssi saattaa käydä epämukavaksi. Tämä ei ole kuitenkaan vaarallista. On makuasia, haluaako performanssinsa olevan fyysisesti sujuva vai haastava. Kun olet varmistunut siitä, että lemmikkiä on hyvä vetää perässä ja se pysyy hihnassa, voit lähteä ulkoilemaan.

fitnesslemm3

Lenkille

Lähde itsellesi mieluisaan lenkkimaastoon. Kävele reippaasti tai hölkkää. Huolehdi, että lemmikkisi pysyy mukana menossa, eikä ole haitaksi muille, eikä esimerkiksi ole pyöräilijöiden tiellä. Jos haluat, voit esitellä lemmikkisi uteliaille ohikulkijoille kertomalla sen nimen (esim. ”Sen nimi on Rufus.”) ja mikä se on (”Se on kahvakuula.”), samaan tyyliin kuin koiria esitellään kertomalla niiden nimi ja rotu.

fitnesslemm4

Koirapuisto

Jos lenkilläsi tulee vastaan koirapuisto, voit mennä sinne viettämään aikaa lemmikkisi kanssa. Irrota se tällöin hihnastaan, kuten koirapuistossa tehdään koirille. Voit toki pitää lepotauon muuallakin. Noudata kuitenkin samoja sääntöjä, joita koirien kanssa tulee noudattaa; pidä lemmikkisi kytkettynä taajamassa, kuntopolulla, yleisellä uimarannalla, lasten leikkipaikaksi varatulla alueella, toriaikana torilla tai urheilukentällä, jollei se ole erikseen sallittua.

fitnesslemm5

Kotiin

Päätä itse etukäteen, kuinka pitkän lenkin haluat tehdä. Onko kyseessä ennemmin arkinen happihyppely vai pitkä sunnuntailenkki? Kun tavoitteesi on täyttynyt, lähde kotiin. Ehkä ensi kerralla pyydät muitakin osallistumaan performanssiin omien fitnesslemmikkiensä kanssa!

fitnesslemm6