Hautumo

LADAFin (Live Art Development Agency Finland) Hautumo on Suomessa toimiville performanssi- ja esitystaiteen ammattilaisille tarkoitettu kymmenen kuukauden mittainen mentorointiohjelma, joka tarjoaa osallistujilleen valmiuksia kansainvälisellä taidekentällä toimimiseen.

Vertaissparraukseen ja mentorointiin perustuvan ohjelman aikana osallistujat työstävät omaa projektiaan ryhmän tuella. Ohjelman ydin ovat yhteiset työpaja- ja sparrausviikonloput vaihtuvissa satakuntalaisissa residensseissä joka toinen kuukausi sekä näiden väliin jäävät, itsenäisen etätyöskentelyn hautumisajat ohjelman mentorina toimivan esitysitaiteilijan Essi Kausalaisen tuella.

Ohjelman aikana ryhmä käy tutkimus-, työskentely-, ja esiintymismatkalla Isossa-Britanniassa Live Art Development Agencyn kutsumana. Matkan aikana voi joko työstää omaa projektiaan pitemmälle tai esittää valmiin, ohjelman aikana jalostuneen teoksen. Matkan tarkat sisällöt, työskentelyn luonne ja vierailukohteet määrittyvät ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan kevään 2017 aikana.

Hautumo-pilottiohjelmaan saattoi hakea esitys- tai performanssitaiteen kentällä aktiivisesti toimiva ammattilainen: taiteilija, kuraattori tai muu toimija – yksityishenkilö tai ryhmä. Valinnan tekivät Presentaatio ry:n puheenjohtaja, taitelija ja pedagogi Aapo Korkeaoja, Framen ohjelmapäällikkö Anna Virtanen, Performanssitaiteilija ja ohjelman mentori Essi Kausalainen, sekä satakuntalainen esitystaiteen läänintaiteilija Marika Räty. Ryhmään valikoituivat Liina Kuittinen, Salla Valle, Jaana Pirskanen, Elisa Itkonen ja Laura Puska.

Hakuaika Hautumoon oli 7.–27. marraskuuta 2016. Työskentelyaika on tammi–joulukuussa 2017.

Hautumo järjestetään yhteistyössä Performanssi- ja esitystaiteen tiedotuskeskus Presentaatio ry:n, Taiteen edistämiskeskuksen, Frame Contemporary Art Finlandin, Satakunnan ammattikorkeakoulun, Porin taidemuseon, Live Art Development Agency LADAn, Raumarsin, T.E.H.D.A.S ry:n ja KuKoKon kanssa.

Live Art Development Agency Finland on projekti, jolla pyritään tukemaan performanssi- ja esitystaiteilijoiden työskentelyä ja vahvistamaan perustuksia uran rakentumiselle.

Lisätietoja

marika.raty@taike.fi / +358 2953 30824